Woonhuis Landgraaf

Wanneer je een woonhuis koopt waar de vorige bewoners een kapsalon midden in de woning gesitueerd hadden, zit je natuurlijk met het vraagstuk hoe je deze ruimte nu gaat benutten. Er was voor de nieuwe bewoners geen nood aan een zakelijke ruimte aan huis. De ruimte van de kapsalon bevond zich dan ook precies in het midden van de begane grond en dat zorgde ervoor dat er geen verbinding was tussen de keuken en eetkamer, en de woonkamer.

Nieuwe indeling?

Hoe we deze ruimte anders konden invullen of meer bij de andere ruimtes konden betrekken?
Daar wisten wij natuurlijk wel raad mee.
De muren van de kapsalon werden doorgebroken en alle ruimtes werden mooi met elkaar verbonden.

De keuken als hart van de woning

Zoals we tegenwoordig vaak zien, kozen we er ook hier voor om van de keuken het hart van de woning te maken. Een verbindende factor tussen de eetkamer aan de voorkant van het huis, en de woonkamer aan de achterkant. De nieuwe indeling leende zich perfect voor een grote open leefkeuken met veel opbergruimte.

keukenontwerp Landgraaf door Studio DIP
3D ontwerp woonkamer Landgraaf door Studio DIP
3D ontwerp woonkamer Landgraaf door Studio DIP

Kies voor kleur!

Waar veel mensen bij de aanschaf van een keuken graag op “safe” spelen qua kleur en materialisatie, mochten we in deze woning eens iets geheel anders uitzoeken.
Een eiland in lichtblauw, met een afgeronde vorm en een zwevende bar? Helemaal top. Dat is nog eens iets anders, daar houden we wel van!
Stalen deuren in een donkerrode kleur, gaaf behangetje op de muur, gekleurde terrazzo vloer in de gang.. Deze klanten durfden wel voor een unieke eigen sfeer te gaan!

keuken en eetkamer ontwerp Landgraaf door Studio DIP
eetkamer ontwerp Landgraaf door Studio DIP

Uitvoering

Voor de uitvoering van deze verbouwing kozen deze klanten ervoor om de projectbegeleiding bij ons te leggen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de uitvoering zo dicht mogelijk bij het ontwerp blijft. We stuurden onze vertrouwde vakmensen aan en dat heeft tot een geweldig resultaat geleid.
Dit interieur wordt binnenkort nog professioneel gefotografeerd, dus realisatie plaatjes komen er aan!