Woonhuis Voerendaal

Met het plan om een grote aanbouw aan de woning te plaatsen staat de indeling en afwerking van het gehele woonhuis weer even helemaal open. In dit geval lagen er al prachtige plannen van een architect voor de vormgeving van de aanbouw, maar wilde men ook graag het interieur nog verder laten uitwerken. Hele fijne combinatie om tot een goed plan van aanpak te komen!

Aanbouw als leefkeuken

De nieuwe aanbouw aan deze woning zou gaan dienen als leefkeuken. Een fijne grote keukenopstelling, veel opbergruimte, een bijkeuken, toilet en een grote eettafel. Door de grote glaspartijen in de nieuwe achtergevel zou dit een hele aangename, lichte ruimte worden.
Het bestaande deel van het woonhuis mocht een nieuwe indeling qua entree, woonkamer/zitkamer krijgen.

keukenontwerp woonhuis Voerendaal door Studio DIP
keukenontwerp woonhuis Voerendaal door Studio DIP

Verborgen bijkeuken

We ontwierpen hier een grote kastenwand met een “verborgen” deur naar de bijkeuken en het toilet. Zo vormde deze een prachtig, strak geheel en kon het ontwerp van de keuken doorgetrokken worden in de gehele ruimte voor een uniforme sfeer. Door te kiezen voor warme kleuren en materialen voelt het strakke ontwerp toch heel sfeervol aan.

Woonkamer en zitkamer

In de woonkamer kozen we wederom voor genoeg opbergruimte doormiddel van maatwerk kasten, die veel ruimte bieden voor boeken, spellen en zelfs muziekinstrumenten.
Een zithoekje bij de haard en de boekenkast, en een ruime bank als woonkamer opstelling.
Zo heeft in deze woning straks iedereen lekker zijn eigen plekje!

woonkamer ontwerp Voerendaal door Studio DIP
ontwerp woonkamer Voerendaal door Studio DIP