Woonhuis Kerkrade

Op loopafstand van het centrum van Kerkrade bevindt zich deze gezellige jaren ’30 gezinswoning. Origineel zijn deze woningen altijd ingedeeld met diverse relatief kleine ruimtes, en dus is het nu tijd voor uitbreiding. Een aanbouw moet er sowieso komen, maar hoe delen we de woning dan opnieuw in? En hoe zorgen we voor een mooie verbinding en eenheid met de bestaande bouw? Voor dat soort vragen ben je bij ons aan het juiste adres. We werkten een 3D ontwerp uit om een zo goed mogelijk beeld te kunnen schetsen van hoe de woning er uit kan komen te zien.

aanbouw Kerkrade

Ruime aanbouw

We ontwierpen een ruime aanbouw met een gedeeltelijk schuin dak met daarin mooie lichtstraten. Net weer eens iets anders dan anders!
Deze aanbouw wordt straks echt de leefruimte van het huis met zijn grote woonkeuken, een bloemenraam, een grote eettafel en zicht op de tuin.
De zichtbare baksteen en de houten kastenwand vormen een mooie, warme tegenhanger op de strakke betonvloer. Qua kleur op de wanden kiezen we voor een warme tint die we doortrekken naar de woonkamer om een mooi geheel te creëren.

3D beeld van een keukenontwerp in Kerkrade door Studio DIP

Spelen en opbergen

Gezinnen met jonge kinderen weten dat een afgesloten speelhoek een leuk idee is en goed werkt voor het opruimen van het speelgoed op het eind van de dag, maar dat het een illusie is dat de kinderen daar ook daadwerkelijk blijven spelen. Ze willen namelijk het liefst altijd zo dicht mogelijk bij jou in de buurt zijn.
In de overgang tussen de aanbouw en de bestaande bouw creëerden we daarom de “speelhoek” op een interior-proof manier. Zo is deze altijd van iedere kant zichtbaar, maar is hij toch gemakkelijk opgeruimd.

3D beeld van een speelhoek in Kerkrade door Studio DIP

Een mooi geheel

In de woonkamer trokken we de interieurstijl door zodat nieuw en oud een mooi geheel vormt.
Het is een aparte ruimte waarin je je gezellig terug kunt trekken, maar die open genoeg is om toch in verbinding te staan met de keuken en eetkamer, met zelfs nog zicht op de tuin.

3D beeld van een woonkamer in Kerkrade door Studio DIP
3D beeld van een aanbouw in Kerkrade door Studio DIP