Verbouwing woonhuis Vaals

verbouwing woonhuis Vaals

Van twee appartementen naar éen gezinshuis

Een jong gezin kocht een pand in Vaals dat bestond uit twee aparte woonlagen. Beide verdiepingen hadden een eigen voordeur, keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamers.
Voor dit gezin was dat echter niet nodig. Beide verdiepingen moesten zo ingericht worden dat het pand zou dienen als éen grote gezinswoning.

In dit geval is de begane grond verdieping de bovenste verdieping. De andere verdieping ligt deels onder de grond, en is dus een halve kelder verdieping.
We besloten daarom om de slaapverdieping beneden te maken en de woonverdieping boven. Net andersom dan we normaal gewend zijn, maar in dit geval de meest logische indeling.

Beide woonverdiepingen bestonden bij de aankoop uit allerlei verschillende kamertjes en veel verschillende gangen. Al met al ging hierdoor dus veel woonruimte verloren en voelde het soms zelfs een beetje als een doolhof.

Op de begane grond braken we vrijwel alle binnenmuren af en zorgden we voor een nieuwe indeling met een hele grote open ruimte. Hierin bevinden zich nu zowel de keuken, de eetkamer, de woonkamer en de speelkamer.
Daar achter bevinden zich nog een grote bijkeuken, inkomhal met toilet en aparte kantoorruimte.

De kelderverdieping toverden we om tot slaapverdieping. We creëerden een extra slaapkamer en maakten een volledig nieuwe grote badkamer voor het hele gezin. In de toekomst bestaat nog de mogelijkheid om de tweede, kleinere badkamer te renoveren tot en-suite badkamer voor de ouders.

interieurontwerp woonhuis Vaals
keukenontwerp woonhuis Vaals
speelkamer woonhuis Vaals
speelkamer ontwerp Vaals

Van ontwerp naar verbouwing

Deze verbouwing zou een groot project worden, aangezien beide woonlagen volledig aangepakt moesten worden.
Super dus, dat dit gezin het vertrouwen om dit te organiseren bij ons legde.

We stelden een team aan van werkmensen om deze klus te klaren, maakten een plan van aanpak en een begroting en gingen aan de slag.

Aangezien het gezin al moest intrekken voordat de verbouwing überhaupt begonnen was, hebben we dit project per verdieping aangepakt.
De twee aparte woonlagen en voordeuren waren in dit geval dus even heel erg handig, want zo kon er op éen verdieping gewoond worden en op de andere verdieping geklust.
Dat dit alsnog een heel intense tijd was voor dit gezin hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Midden in een verbouwing wonen met twee kids is natuurlijk pittig!

De werkmannen werkten daarom 4 maanden lang dag in dag uit aan dit project om alles zo snel mogelijk te laten verlopen.

We kunnen wel stellen dat dit pand een mega transformatie heeft ondergaan en nu echt geschikt is als als een grote gezinswoning.