Verbouwing woonhuis Landgraaf

Ouderlijk huis

Het woonhuis waarin je opgegroeid bent weer overnemen van je ouders, dat kan soms een prachtige mogelijkheid zijn!
Zeker wanneer de woning zo’n prachtige locatie heeft als deze, kunnen we ons goed voorstellen dat zo’n plek gewoon altijd blijft voelen als thuis.

Wanneer je er nu, jaren later, zelf intrekt, wil je het natuurlijk wel naar eigen smaak maken. Echter zet je niet zomaar overal de sloophamer in, en wil je wel bepaalde originele elementen bewaren.

We bekeken samen met de nieuwe bewoners hoe we, met respect voor de woning, met focus op de omgeving, een hedendaags woonhuis konden creëren dat aanvoelt als een warm thuiskomen.

ontwerp woonhuis Landgraaf

Karakter behouden

Dit woonhuis heeft een bepaald karakter, dat van buiten tot binnen door loopt.
Zo zijn alle muren op dit moment zowel van buiten als van binnen volledig van bruine baksteen, vormen geelkleurige schrootjes overal de plafondbekleding, en ligt er een vloer in diverse kleuren in een wildverband.

We wilden hier geen gladgetrokken hypermodern interieur in stoppen. Dat voelde niet goed. De sfeer van het huis mocht op sommige vlakken behouden blijven, maar met een strakkere, modernere touch.

We besloten daarom de vloer wel te vervangen voor een egalere kleur en hier en daar wat wanden te stucen. De schrootjesplafonds versterken het binnen-buiten gevoel, en aangezien de plafonds erg hoog zijn, behouden we deze. Om ze echter een strakkere look te geven worden ze heel donkerbruin gebeitst.

interieurontwerp woonhuis landgraaf

Vernieuwing

Om de woonruimtes meer bij elkaar te betrekken besloten we de muur naar de keuken open te breken.
Zo kwam er ook een mooie ruimte voor een nieuwe keuken met kookeiland.
We ontwierpen deze keuken volledig op maat en naar wens van de klant. Hierin maakten we ook plek voor de whiskey collectie van de  man des huizes.

De verbinding met de mooie open trappenhal vergrootten we door het groter maken van de huidige deuropeningen en hier mooie, stalen deuren in te plaatsen met veel glas oppervlak.

keuken ontwerp woonhuis landgraaf

Verbouwing

Bij dit project begeleiden we ook de uitvoering van de verbouwing.
Inmiddels zijn we ongeveer halverwege, wat betekent dat vooral alvast veel gesloopt is en ze inmiddels begonnen zijn met het aanleggen van installaties.
We hopen deze verbouwing eind augustus af te ronden, en dan mooie foto’s te maken van het eindresultaat.