Interieurontwerp Valkenburg

Verbouwen of Verhuizen?

Wanneer je in een hele fijne buurt woont maar je woning niet helemaal meer aan je wensen voldoet, blijft het toch lastig om afscheid te nemen van deze plek en op zoek te gaan naar een nieuwe.
Dat gold ook voor dit gezin in Valkenburg.

In een oververhitte woningmarkt een nieuwe woning zoeken in dezelfde buurt leek onmogelijk.
Dus: verbouwen in plaats van verhuizen leek de beste optie! Maar hoe dan?
Daar kwamen wij in beeld.

De woning moest een meer open gevoel krijgen, ruimtelijker aanvoelen. Daarbij was een nieuwe keuken, nieuwe vloer en aanpassing van de gang ook een grote wens.
De tuin was vrij klein en mocht meer bij de woning betrokken worden en beter ingevuld worden, met name voor de kinderen.

Uiteindelijk mochten we zelfs voor de gehele woning een ontwerp maken en dit ontwerp ook helemaal voorbereiden en begeleiden in uitvoering.

interieurontwerp valkenburg
interieurontwerp woonkamer Valkenburg
interieurontwerp keuken Valkenburg

Binnen-buiten gevoel versterken en combineren

Aangezien de tuin geen grote oppervlakte had en er na het plaatsen van de aanbouw nog genoeg buitenruimte over moest blijven om te kunnen genieten van de tuin en voor de kinderen om er te kunnen spelen, ontwierpen we een schuifpui met harmonicadeuren.

De pui kun je helemaal open schuiven waardoor je eettafel weliswaar nog binnen staat, maar eigenlijk dient als buitentafel. Het buiten gevoel, maar dan binnen.

De tuin kreeg een nieuwe indeling en we trokken de sfeer van het interieur naar buiten.
Genoeg plek voor verschillende bloemenborders, klimplanten, groene tuinafscheidingen en daardoor een fijne buitenruimte, maar geen standaard grasveldje.

Verbouwen werd toch…. verhuizen!

We stonden in de startblokken om de verbouwing te gaan realiseren en opeens kwam er toch een nieuwe woning op het pad van dit gezin!
Hartstikke jammer dat onze plannen niet konden worden uitgevoerd, maar aangezien ons verbouwingsteam al zo goed als klaar stond mochten we “mee verhuizen” naar de nieuwe woning.
Hier was een ingrijpende verbouwing niet meer nodig maar mochten we alsnog een voorstel doen voor de indeling, de stijl, de inrichting, de meubilairkeuzes, een toevoeging aan de keuken en het volledig inrichten van de kinderkamers.
Ons verbouwingsteam voerde een kleinere verbouwing uit, maar alsnog met een super resultaat.

We wensen dit gezin heel veel mooie jaren toe in hun prachtige nieuwe woning!

Voor de inrichting van de kinderkamers maakten we een collage van specifieke interieuritems die we uitzochten.
Deze zijn dan ook precies zo uitgevoerd en ontzettend leuk geworden!