Kantoorstyling

kantoorstyling 3d beeld

Van nietszeggende grijze ruimtes naar fijne werkplekken

Wanneer je gaat werken voor een mooi internationaal bedrijf dat zich oa bezighoudt met het optimaliseren van groenteteelt, zou je waarschijnlijk verwachten dat je werkomgeving er ook modern en vooral groen uitziet.
Veel bedrijven voeren hun branding namelijk helemaal door in hun kantoren, dat is wat ons betreft een hele goede keuze. Zo voelen werknemers zich beter verbonden met de missie en visie van het bedrijf, en voelen ze zich happy op hun werkplek. Daarbij draag je ook een duidelijke boodschap over aan bezoekers van je bedrijfspand.

In dit geval was dat helaas (nog) helemaal niet aan de orde. Alle gangen, kantoren en vergaderruimtes straalden eigenlijk helemaal niets uit, behalve grauw, grijs en ongezelligheid.
Medewerkers maakten hier dan ook vaak duidelijk dat ze hun werkplekken niet fijn vonden en werkten liever thuis.

Het doel was dus overduidelijk: het moet mooier, gezelliger, en het is vooral belangrijk dat de branding goed doorgevoerd wordt in het pand.
Dit alles doormiddel van het toevoegen van verschillende herkenbare elementen die door het hele pand terug gebracht kunnen worden, maar zonder grote verbouwingen.

kantoorstyling limburg
kantoorstyling Limburg
kantoorstyling Limburg

Groene elementen

We konden de verschillende type ruimtes indelen in pakweg 3 types: kantoorruimtes, vergaderruimtes en gangen.
Voor ieder type ruimte bedachten we een aantal elementen die in iedere ruimte toegevoegd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn grote wandvisuals, mospanelen, bureauschermen, planten, gekleurde plafondtegels, hanglampen en een toevoeging aan het bestaande meubilair.
Van ieder van deze ruimtes visualiseerden we éen voorbeeldruimte, en op basis van deze stijl kunnen de verschillende elementen doorgetrokken worden in alle overige ruimtes.
De rode draad in dit styling concept kunnen we beter de groene draad noemen. Groen komt straks overal terug, op allerlei verschillende manieren.

Kleine toevoegingen, maar een groots effect ! Op deze manier zullen werknemers zeker met een fijner gevoel naar hun werkplek komen. Daarnaast krijgen bezoekers een veel betere feeling met de missie van dit bedrijf.

groene kantoorstyling Limburg