Batteraaf

Batteraaf: een Limburgs woord voor deugniet, ondeugd.
Sinds kort ook de naam voor het nieuwe restaurant van Jochen & Veronique, op de markt in Gulpen.

“Het interieur van dit restaurant mag wel eens iets anders zijn dan al het andere. Het mag best iets aparts worden, maar het moet wel gezellig zijn!” Met deze woorden gingen wij aan de slag.

Inspiratie

In het woord “batteraaf” zit het woord “raaf”, dat er in principe niets mee te maken heeft, maar wel een leuke knipoog en een speciaal effect kan geven. Wanneer je inzoomt op de kleur veren van een raaf zie je namelijk een prachtig kleurenpalet van blauw- en paarstinten.

Laat Yasja Ligtelijn, super getalenteerd kunstenares en vriendin van Jochen en Veronique, nu net een prachtig schilderij van een raaf gemaakt hebben, perfect! Dit zou ons uitgangspunt worden. 

De kleuren uit het schilderij van Yasja hadden trokken we door in het hele interieur. Het werd een stijlvol geheel met warme, donkere kleuren. Als accent en tevens als tegenhanger kozen we voor volledig wit meubilair. Dit gaf een frisse en trendy touch aan het geheel. Omdat we in een relatief kleine ruimte zoveel mogelijk fijne zitplekken wilden creëren, evenals een praktische werkomgeving, hebben we een aantal maatwerk elementen toegepast. Zo werden onder andere de rekken boven de bar, de zitbanken en kasten op maat ontworpen, gemaakt en in de gewenste kleuren en materialen uitgevoerd. 

Huisstijl

Over het design van het logo en de menukaarten hebben wij ons ook ontfermd. Zo is de huisstijl en het interieur een mooi, kloppend geheel. Het logo kreeg een stoer lettertype en een veer, als knipoog naar de inspiratie van de raaf. We ontwikkelden een kleurverloop van donkerblauw naar paars, naar lichtblauw. Alle kleurtinten die in het interieur ook terugkomen. Dit kleurverloop lieten we ook als maatwerk behang op de muur terugkomen.

Batteraaf waardig resultaat, toch?

Foto’s via By Lieke Vroomen