PIECE OF CAKE 2.0

There’s nothing a cupcake can’t fix

Met deze quote maakt Noraly Franssen, eigenaresse van Piece of Cake, haar statement. De afgelopen maanden zijn niet voorbij gegaan zonder slag of stoot. Maar aan alles komt een eind.

Februari 2018 vernam ik het nieuws van Noraly dat ze genoodzaakt was te verhuizen met haar zaak binnen Maastricht. Piece of  Cake was toen gelegen in een mooi karakteristiek pand in de Bredestraat, om de hoek van het Vrijthof. Met haar nieuwe locatie, een prachtig groot monumentaal pand midden in het populaire Sphinxkwartier, overtreft ze alle verwachtingen. Precies wat ze zocht en wat past bij het concept voor Piece of Cake 2.0. 

Nieuw concept

Aan Studio DIP de eer om mee te werken aan een vernieuwd concept en het vertalen hiervan in een mooi kleurenpalet en interieurinrichting. In samenwerking met Koppel Studio zijn de basiskleuren vastgesteld. Deze hebben zij verder uitgewerkt in de branding.

Dit was het vertrekpunt voor het kleurenpalet van het interieur. Er is gekozen voor een donker blauwe basis met grijze en groene tinten. Deze werd aangekleed met lichtblauwe accenten, bloemenprints, groene marmer, oker en niet te vergeten goud! Noraly wil héél veel goud!

Verbouwing

Oorspronkelijk was de toegang tot de zaak niet erg uitnodigend. Om binnen te komen doorliep je een lange, smalle gang van voor tot achteren. Dit moest anders, de zaak moest bij binnenkomst direct toegankelijk zijn. We plaatsten een mooie steel look pui met een hoogte van 3m. Betreffende vergunningsaanvragen heeft dit nog wat voeten in aarde gehad, maar dat was het absoluut waard! Als je binnenkomt door de authentieke voordeur kun je nu links direct de lunchroom betreden. Hier word je overdonderd door het interieur. De bar en de hoge buffetkasten zijn volledig maatwerk. Afgewerkt met tabletten van groen marmer, de Verde Rajastan, en gouden plinten.

De grote hoge ruimtes zijn een cadeautje waar we maar al te graag mee werken. Mooie plafondornamenten, sierlijsten, marmeren schouwen, lambriseringen en gouden radiatoren geven het interieur een klassieke, chique sfeer. De radiatoren waren natuurlijk niet op voorhand al goud, dat kleurtje hebben wij ze gegeven! We hebben de originele vloerplanken behouden waar mogelijk, de vloer in de serre is nieuw.

We made it

It was a hell of a ride de afgelopen maanden. Tot zelfs op de laatste dag! Een last-minute verbouwing en verhuizen binnen een week zorgt wel voor wat druk op de ketel. But we made it! Een warme klassieke sfeer met een mix van een huiselijk gevoel was het doel.  Daar zijn we zeker in geslaagd. Wij zijn in iedere geval verliefd op het resultaat. Jij ook? Kom gauw een kijkje nemen.

Piece of Cake is gelegen op Boschstraat 60 te Maastricht. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, high-tea, high-coffee en een hoop lekkere zoetigheid!