KERKRADE – WOONHUIS

situatie vóór

Schrootjes, schrootjes en nog meer schrootjes. Dat is een mooie samenvatting van de oorspronkelijke toestand van dit woonhuis. Alsof de tijd er 50 jaar lang stil gestaan had. 

In de kelder was er een kleine douchecel te vinden, als enige badkamer in het hele huis. De keuken en woonkamer vormden een half open geheel van bruine vloertegels, schrootjes plafonds en wanden en nep-bakstenen wanden. Gevuld met groot, massief houten meubilair. 

De indeling van de eerste verdieping bestond uit drie slaapkamers, waarvan een kamer een soort doorloop kamertje naar de andere kamer vormde. De indeling voelde onhandig en hokkerig. 

De zolderverdieping was een grote open kamer met daarboven nog een vliering.

nieuw interieurplan

De prioriteit was het creëren van een badkamer op de eerste verdieping, in plaats van in de kelder. Om dit te realiseren veranderden we de indeling van de kamers op de eerste verdieping. De doorloopkamer werd afgebroken en in plaats daarvan is er een grotere gang, een badkamer en een apart toilet gerealiseerd. 

Toen we eenmaal de smaak te pakken hadden werd alles wat niet volledig naar wens was uit het pand verwijderd. De vliering op zolder werd eruit gehaald, zodat de volledige hoogte zichtbaar werd en de kamer veel ruimtelijker aanvoelde.

Op de begane grond werd de keuken verwijderd, de kelderdeur verplaatst, een halfhoog wandje gesloopt en de schrootjes van de wanden verwijderd.

Zo ontstond er bijna een “blank slate” voor een nieuw interieur.

In de zijgevel van het pand zitten veel grote ramen. Een nieuwe interieurindeling zal zorgen  voor een betere lichtinval.

Het nieuwe interieur ontwerp wordt ruimtelijker, lichter en moderner, met respect voor het karakter van de woning.